The journey of the ultra-athlete begins with desire, a compelling need to go beyond the last point of return…and then some…and more…and so on, and so on… \,,/

onsdag den 16. november 2011

Drikkesystemer..

Til ære for Annie og evt. andre interesseret. Jeg har skrevet lidt om det i går, men her uddyber jeg lige lidt mere.

Det er selvfølgelig forskelligt, hvor meget væske man vil have med. Men normale træningsture, på "normale" dage, kræver, for mig, ikke mere end ca. 400-500ml. pr. 10-15 km. (altså ca. ½ liter)

Salomon XR energy.
Drikkesystem med to mindre dunke. I midten er der en lille taske, der snilt kan rumme en mobil, handsker og måske en lille løbejakke/vest. Flaskerne kan indeholde lidt over 200 ml. pr. stk. Når man løber mærker man stortset ikke bæltet, bæltet kan både placeres foran og bagpå. Jeg fortrækker foran, så har jeg også styr på flaskerne og kameraet, når jeg tager billeder til min blog. Kan nemt og hurtigt indstilles på turene.

Haglöfs i - Intense series. "Stamina"
God løberygsæk, men meget begrænset plads. Kan indeholde en lille jakke, bukser eller ligende. Der er et særskilt rum til en væskeblær, hvilket fungere perfekt! Super rygsæk til væske. Der findes forskellige størrelser på væskeblærene, min er 2 liter.

Salomon Raid Revo 20, en 20 liters taske, der er stor nok til at transpotere et mindre sæt tøj til arbejde f.eks. - Jeg bruger den primært til "shopping". Tasken har også et særskilt rum til en væskeblære. Har dog ikke brugt den til væske endnu.

Fuelbelt, med 4 mindre flasker. Har også en lille lomme til et sæt nøgler. Ok bælte, men ikke min favorit. De 4 flasker indeholder hver ca. 230 ml. Altså knap 1 liter væske med på tur. Flaskerne sidder tæt til kroppen og det fungere fint. Bæltet er lidt lille i det og bæltet er meget fast i det, den er ikke lige så elastisk som salomons bælte.

Et lille overblik, udover de ting har jeg også en lille plastik håndholdt flaske, der på varme dage er super til en lille 10er. Flasken er købt billigt i England, men overvejer på et tidspunkt at skifte den ud med en "lidt bedre en". Altså to bælter og to tasker.

Mit fortrukne udstyr når det er varmt og det er nødvendigt at have væske med er klart mit salomon bælte.
Mit fuelbelt sidder skidt på mig og så mangler jeg også et større rum til nøgler, mobil og en jakke. Taskerne bruger jeg sjældent, men de få gange jeg har brugt dem er det gået OK.
Især Haglöfs taske er en super god væsketaske, den kan lige præcis det den skal, men jeg skal i hvert fald et godt stykke over de 20 km. før jeg gider at tage den på. Salomons taske er købt i håb om, at jeg på et tidspunkt skulle begynde med noget ultraløb/adventureløb. Ellers har jeg kun brugt den til små indkøb. Spørg endelig hvis I (du/Annie) har brug for mere information om et af bælterne / taskerne.

2 kommentarer:

  1. Mange tak for din lille taske og væske-reportage, meget brugbar!
    Jeg er selv startet med at rage uklar med sådan et væskebælte med plads til fire flasker. Det sad alt for stramt og blev hurtigt vildt irriterende.
    Jeg tror jeg vil kigge nærmere på Salomonbæltet og Haglöfrygsækken, tak for tips og input til ønskelisten =)

    SvarSlet
  2. Anne=Annie. Der røg lige et i dér =

    SvarSlet