The journey of the ultra-athlete begins with desire, a compelling need to go beyond the last point of return…and then some…and more…and so on, and so on… \,,/

søndag den 30. september 2012

Fursundløbet 2012

En hård dag på landevejen i dag!

Fursundløbet stod den på i dag, 21,1 dejlige kilometer i et noget kupperet og forblæst område. Stortset alle kilometerne blev løbet på asfaltvej med åbne marker til alle sider.
Løbet blev skudt i gang klokken 10:00 og hurtigt var vi en flok løbere der havde brudt væk fra hovedfeltet, vi var vel omkring 70-80 løbere (?).

Hurtigt stod det dog klart, at en løber var i en anden klasse end os andre og vi vinkede hurtigt farvel til ham.
Jeg lå, de første 4 km. og kæmpedes med en om 2. pladsen, men jeg måtte kapitulere, da han fuldstændig satte mig af i det kupperet terræn. Jeg skulle dog møde ham senere igen! (desværre).

Derefter satte jeg farten en anelse ned, mest for at sparre på kræfterne, for ærligt talt var jeg noget uoplagt og var lidt utilpas i maven. Vi havde barnedåb igår, så det var ikke just en optimal omgang kost i går, og det kunne mærkes i dag :/ Men nok om det.

Kort efter blev jeg også overhalet af 3 andre, hvoraf den ene fløj videre. De andre blev sammen og jeg lå ca. 20-50 meter bag dem i et godt stykke tid. Der var ca. 200 meter ned til den næste løber, og der var rigtig langt ned til dem bag ham. OK, scenen var sat! Jeg var nummer 6.. Hold farten, hold koncentrationen og så lad os se!

Point of no return
Efter ca. 8 km. begyndte jeg har tabe lidt mere terræn og de to som var foran mig, var nu ca. 150 meter foran mig. Nu skulle der ske noget, ellers vil jeg helt blive hæktet af.
De 3 foran dem, var nu helt ude af syne. Så det skulle afgøres mellem os, dog lå der stadig en løber ca. 200 meter bag mig. Men han formåede aldrig at løbe os op.
Jeg fik løbet mig godt ind på dem igen, især efter et perfekt "pit-stop", hvor både gel og vand blev indtaget perfekt (der er virkelig tid at hente der!)!
Men kort efter depotet satte de mig igen, og jeg var nu igen ca. 50 meter bag dem, der blev jeg indtil ca. 4 km før mål. Vi var på vej mod målbyen (Selde) og jeg vidste, at hvis det skulle være, så skulle det være nu.

Jeg satte stille og roligt tempoet op, og jeg kunne se at jeg halede ind på den første løber. På det tidspunkt var de splittet lidt op (ca. 50 meter). Jeg tog den første af dem på en bakke lige som vi ramte byen, ca 2 km. tilbage. Han var gået meget ned i tempo.
Kort efter var der et depot, hurtigt forbi den og efter den næste. Han lå vel på det tidspunkt ca. 30 meter foran mig, men det tog mig kun ca. 300 meter at hente ham og bang!, så var han sat til vægs!

Jeg vidste dog, at jeg skulle holde tempoet oppe, både for at nå mit mål og komme under de 1.30 og selvfølgelig for at holde ham bag mig. Selvom det "kun" var en 4. plads, så blev man squ alligevel grebet af stemningen.

Katastrofen!
Efter lidt forvirring med nogle skilte, bliver vi diregeret ned af nogle asfaltveje, væk fra målzonen, det giver fint mening, da der stadig manglede ca. 1 km. Kort efter møder jeg de to der lå henholdsvis nummer 2-3, de er blevet sendt ned af en helt forkert vej, og havde efter deres udsagn løbet ca. 23 km.
Jeg lader dem dog overhale mig uden kamp, da det ville være vildt unfair at "stjæle" en 2. eller en 3. plads. Jeg følger dem, på en lidt "alternativ" vej i mål, i det vi krydser målstregen bagfra.
Skide trist afslutning på en ellers helt fantastisk dag omkring Fursund. Jeg ender dog med at løbe 21,2 km. Så jeg fik da løbet det jeg skulle.

De fik dog rettet op på fejlen, så tror ikke at der var andre end top 6 der løb en alternativ rute.
Men alle fik de pladser, som de lå til, så retfærdigheden fandt sted. :)

Tiden blev 1.28.53, godkendt tid. :) og altså en 4. plads :)

Grunden til at jeg valgte at deltage i løbet, var at 3 kollegaer gerne ville prøve at løbe halvmarahton der ude, og derfor fik de overtalt mig til at deltage også. Så vi kunne lave et rigtigt team :)
Meget hyggeligt, og da den ene var debutant og på hjemmebane, havde jeg lovet, at når jeg kom i mål, skulle jeg nok løbe tilbage og hjælpe hende over målstrengen. Som sagt, så gjort. Så udover de 21,2 km løbet var, fik jeg også løbet 5 km. ved siden af. Så faktisk en rigtig fin træningsdag, der blev afsluttet med massage af lægmusklen. SUUUUUPER LÆKKERT! og ikke mindst gratis, da det var inkl. i gebyret! :)

1 kommentar:

  1. Tillykke, trods alt.

    Og hvor er det bare sk... irriterende, når hjælperne ikke har styr på ruten!

    SvarSlet