The journey of the ultra-athlete begins with desire, a compelling need to go beyond the last point of return…and then some…and more…and so on, and so on… \,,/

søndag den 27. oktober 2013

Møllesøens marathon.. Et ægte SØuhyre!

.. Et ægte SØuhyre!

Eller sådan da, i hvert fald var det en meget våd oplevelse!

Stedet: Klosterheden, mellem Lemvig og Struer.
Underlag: Vand, mudder, vådt græs, nedbrændt plantage, våde blade og grus.
Tid: 10.00 (vintertid!)
Pris: 50 kr.
Deltagere: 15 (!)

Starten skulle gå fra et overdækket skur/offentligt toilet hvor der var masser af læ . Før starten havde det dryppet lidt, men straks efter starten gik åbnede der ellers op for regnen oppe fra! - ca. 4 timer efter stoppede det igen!
Men på det tidspunkt var alle stier stort set oversvømmet! Kun på grusset var der nogenlunde tørt, eller i hvert fald muligt at løbe uden det plaskede op! - Men det var sjovt!! Som "Mis med de blå øjne" vil have sagt: "Har man ikke andet, tja, så har man da sit go'e humør!"

Jeg havde på forhånd taget Salomon Sense Ultra skoene på og selvom min ene tå var lidt i klemme det meste af løbet, var det helt klart det rigtige skovalg! Det var 100 % trailløb i dag!

Vi startede med at løbe ind i en tæt skov med smalle stier, hvor vi hurtigt endte i en sump/mose hvor tæerne blev våde! - og det forblev de hele løbet igennem.
Efter lidt flere smalle stier fortsatte vi ind i "skov" der var total nedbrændt! - Egentlig lidt uhyggeligt, og så selvfølgelig meget fedtet! Faktisk var det på de sidste omgang en stor mudderpøl! - I hvert fald de steder der ikke var store vandpytter!
Kort efter lidt flere smalle stier, med en del vand på og så kom vi op på grusset, og tæerne kunne blive drænet lidt!
Efter nogle hundrede meter, kom vi ind i skoven igen, hvor et super lækkert spor lå for vores fødder. Sporet blev dog total skyllet væk i løbet af dagen og flere gange måtte vi hoppe over vandpytterne!
Efter den omgang var der sådan set kun grus tilbage for resten, dog var der lige en lille afstikker ind i en bøgeskov, da ruten ellers ikke ville passe med 4,22 km pr. omgang. - God detalje, da grusset også var kedeligt at løbe på!
Kort tid efter ramte vi depotet og vi havde nu løbet en omgang. Vi skulle i alt løbe 10!
Det lyder måske kedeligt "at løbe i ring", men rutens tekniske og til tider "umulige" spor gjorde det faktisk til et helt igennem fantastisk løb.

Jeg løb hele turen sammen med Brian fra Skive Trail Runners og der gik ren snakkeklub i den, hvilket gjorde at det faktisk blev en nem dag på kontoret for mig. - Jeg havde, selv efter løbet masser af overskud, men jeg kom nu heller aldrig for alvor op i tempoet. Faktisk blev min tid, den klart langsomste tid jeg nogensinde har løbet et marathon på: 4:45:30! Men det var en dejlig tur alligevel! :)

"lånt" af arrangøren Thorkil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar